Următoarea etapă esențială după turnarea betonului este compactarea/vibrarea sa. Procedeul de compactare a betonului are ca scop împuținarea bulelor de aer din interior, care s-au format în procesul de turnare și care scad din rezistența generală a structurii din beton.
Blog Construcții
Pentru turnarea betonului trebuie să ai stabilite clar atât câteva aspecte legate de condițiile în care îți desfășori activitatea, cât și modul de execuție.
Pentru fundația casei urmează să turnăm betonul, însă, mai întâi, trebuie să pregătim echipamentele și materialele de lucru necesare, și să preparăm amestecul de beton ca să asigurăm un flux de muncă cât mai eficient.
Acum că ai terminat cu cofrarea, poți începe următoarea etapă, armarea fundației.
Și iată că ai ajuns la pasul 4! În continuare, trebuie să ne ocupăm de montarea cofrajelor care vor acționa drept suport pentru turnarea fundației casei. Pentru cofrarea fundației, ai nevoie de 3 elemente principale care asigură turnarea corectă a betonului: pereți, elemente de susținere și elemente de legătură.
Ai ajuns deja la pasul 3, felicitări! Te ghidăm în continuare în etapa de săpare a fundației.
Odată ce ai pregătit terenul (la propriu și la figurat :P), e timpul pentru măsurători și marcările cotelor: cu alte cuvinte, trasarea fundației unei case.
Indiferent de tipul de construcție pe care vrei să o finalizezi, întotdeauna pornești de la fundație, iar noi te ajutăm să-ți iasă bine. ? Vom parcurge împreună etapele realizării fundației unei case.
Dacă te-ai întrebat vreodată la ce îți folosesc grinzile sau stâlpii de susținere a plăcii de beton într-o construcție, dar și cum se realizează aceștia, noi îți vom explica în detaliu!
În acest articol vom vorbi despre elementele zidăriei confinate, un tip de zidărie modern din care fac parte stâlpișorii și centura casei.
Dacă turnarea betonului este următorul pas din planul tău de lucru, iată câteva sfaturi esențiale care să te ajute să îți iasă cele mai bune rezultate.
Armăturile, utilizate de altfel în fiecare proiect de construcții, au principalul rol de a asigura în structurile din beton o rezistență mecanică superioară. Deoarece betonul simplu este compus din ciment, apă și pietriș, acesta are o rezistență mică împotriva eforturilor de compresiune, fiind astfel nevoie de un alt component care să îi ofere mai...