Blog Construcții
Dacă te-ai întrebat ce înseamnă să ai o casă la roșu, noi suntem aici să îți explicăm și să îți prezentăm etapele ridicării unei astfel de locuințe. O casă la roșu înseamnă să ai fundația turnată, zidurile ridicate și structura acoperișului completă, însă fără alte instalații sau finisaje (instalații electrice, sanitare, uși, ferestre, tencuieli,...
În funcție de timpul și resursele tale, ca să obții mortar pentru construcție poți apela la o betonieră sau îl poți prepara chiar tu, manual.
Poate cea mai importantă decizie atunci când vrei să ridici o locuință este alegerea materialului pe care urmează să îl folosești în construcție. Fie că este BCA, fie că este cărămidă, noi suntem aici să îți prezentăm atât părțile bune, cât și părțile mai puțin bune ale fiecărui tip de zidărie, astfel încât să îl alegi pe cel potrivit proiectului...
Tencuiala este necesară pentru finisarea locuințelor, iar împreună vom descoperi de câte tipuri este și cum se aplică.
Desi de-a lungul timpului au fost create o multitudine de materiale de constructii, caramida isi pastreaza popularitatea in randul profesionistilor. In momentul in care vei incepe construirea sau renovarea casei, echipa de muncitori te va indruma sa optezi pentru un astfel de material. In continuare, prin intermediul caramizii sunt obtinute...
Șapa reprezintă unul dintre materialele de construcții fundamentale în procesul de realizare al unei clădiri. Aceasta este des utilizată în autonivelarea pardoselilor și a izolărilor termice și fonice ale acesteia.
Pereții despărțitori sunt, de obicei, destul de simplu de construit și mulți aleg să îi construiască pentru a crea un spațiu mai privat sau mai liniștit, sau pentru a delimita o încăpere deschisă.
Fie că ai un garaj sau o terasă unde suprafața podelei este făcută din ciment, cel mai bine este să îi dai câteva straturi de vopsea la pardoseala din beton, astfel încât să îi oferi un aspect estetic plăcut, dar și să îi asiguri protecție împotriva uzurii și a petelor.
Fundația casei, prima etapă în ridicarea construcției, este deosebit de importantă fiind partea care asigură stabilitatea clădirii prin susținerea și distribuirea întregii sale greutăți. Din acest motiv, este bine să urmezi regulile de construcție și să ai în vedere câteva sfaturi care să te ajute să te bucuri de o fundație solidă.
După cum am menționat și în articolul despre cofrarea fundației unei case, cofrajele pentru construcții sunt o structură provizorie care asigură o formă corectă, constantă și etanșă a betonului atunci când se toarnă și, mai ales, când se usucă. În majoritatea cazurilor, cofrajele se realizează din plăci de lemn, dar pot fi făcute din mai multe...
Putem spune că ce a fost mai greu a trecut! Pentru fundația casei noastre, ne mai rămâne o singură etapă, foarte importantă, prin care întregim potențialul betonului și asigurăm integralitatea construcției.